Abel Puustinen

Lontoossa asuva viulisti Abel Puustinen on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta ehtinyt nähdä konserttisaleja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tähän ovat vaikuttaneet hänen aktiivisen soolotyöskentelynsä lisäksi innokkuus orkesteri- ja kamarimusiikkisoittoon. Solistina Puustinen on esiintynyt muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin kanssa. Työskentely kamarimusiikin parissa, sekä siitä nauttiminen, on vienyt Puustisen eri puolille Eurooppaa ja Aasiaan. Tunnetuista konserttisaleista mainittakoon Lontoon Wigmore Hall, King’s Place ja Conway Hall.

Sibelius-Akatemiassa monta vuotta oppinsa saanutta Puustista ovat koulineet Suomessa viime vuosien ajan Laura Vikman sekä Antti Tikkanen. Syksyllä 2016 aloittamia opintojaan Lontoon Royal College of Musicissa Puustinen jatkaa edelleen maisterin tutkintoon (Master of Music) tähdäten Jan Repkon johdolla.

Suomen Kulttuurirahaston tukema Viuluakatemia, sekä monet muut mestarikurssit ovat olleet, ja tulevat olemaan olennainen osa Puustisen opiskeluja. Mestarikursseja, joihin Puustinen on osallistunut ovat pitäneet muun muassa Maxim Vengerov, Ilja Grubert, Mi-Kyung Lee, Mihaela Martin, Hagai Shaham ja Elina Vähälä. Tärkeitä opettajia tähän astisella matkalla ovat olleet myös Lauri Untamala, Geza Szilvay, Paavo Pohjola ja Marko Ylönen.

Puustinen soittaa Suomen Kulttuurirahaston lainaamalla Giovanni Battista Guadagnini -viululla.

Wihurin Säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto ovat tukeneet hänen taiteellista kehitystään ja työskentelyään.