Vilja Kvartetti

22-vuotias Nauvosta kotoisin oleva Martin Granström aloitti viulunsoiton 6-vuotiaana Riikka Lehtimäen opetuksessa musiikkiopisto Arkipelagissa, josta hän jatkoi opiskelemaan Turkuun ja Helsingin Konservatorioon Janne Malmivaaran oppiin. Tällä hetkellä hän opiskelee viulupedagogiikkaa Turun AMK:ssa. Viuluopintojaan Martin on täydentänyt mm. Ani Kavafianin, Olivier Ponsin sekä Eszter Haffnerin mestarikursseilla. Tärkeitä opettajia kamarimusiikissa ovat olleet Erkki Lahesmaa, Folke Gräsbeck, Adrian Brendel sekä Jan Bjøranger. 
Martin on esiintynyt myös useilla musiikkifestivaaleilla Suomessa, Ranskassa ja Italiassa sekä viimeksi menestynyt Juhani Heinonen Viulukilpailussa 2019, jossa hän ylsi finaaliin. 
Viulunsoiton lisäksi hän nauttii Turunmaan saaristosta ja toimii jalkapalloerotuomarina.

 

Sofia Schäfer opiskelee viulunsoittoa musiikkipedagogilinjalla Turun ammattikorkeakoulussa Alexander Vinnitskin luokalla. Aiemmin hän on opiskellut Helsingin konservatoriolla Sari Aallon ja Jerzy Blaszkiewiczin oppilaana. Opintojaan hän on täydentänyt mm. Conservatorio di Materassa Italiassa ja Olivier Ponsin mestarikurssilla Ranskassa. Hän on opintojensa aikana aktiivisesti soittanut orkestereissa, kuten Ylioppilaskunnan soittajissa ja Sigyn Sinfonietassa ja toiminut myös konserttimestarina molemmissa. Kamarimusiikki on hyvin tärkeässä osassa Sofian opintoja ja ohjaajina ovat olleet mm. Erkki Lahesmaa, Mikko Luoma, Timo Korhonen ja Harri Sippel.

Matilda Berghäll aloitti musiikkiopintonsa Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa, josta hän jatkoi Turun konservatorion kautta Turun ammattikorkeakouluun Harri Sippelin oppilaaksi. Hän on erityisen kiinnostunut orkesterisoitosta ja onkin aktiivisesti kerännyt kokemusta soittamalla eri nuoriso-orkestereissa kuten Orkester Nordenissa ja Baltic Academies Orkesterissa. Näiden orkestereiden soittajana hän on päässyt esiintymään skandinaviassa, baltianmaissa ja keski- sekä etelä-euroopassa. Siellä hän on saanut ohjausta mm. Eva Bindereltä, Jan Björangerilta, Kristjan Järveltä ja Mina Frediltä. Hän on osallistunut myös Helsingin kaupunginorkesterin sooloaltistin Atte Kilpeläisen mestarikurseille. Matilda valittiin keväällä Turun filharmonisen orkesterin nuoreksi solistiksi. Kamarimusiikkiopetusta hän on saanut Harri Sippeliltä, Erkki Lahesmaalta, Alexander Vinnitskiltä, Mikko Luomalta, Robert Kwiatkowskilta sekä Aram Talalyanilta.

Oskari Pirttimaa on espoolaislähtöinen sellisti. Vuonna 2018 hän valmistui musiikkipedagogiksi (AMK) Turun Taideakatemiasta, jossa hän opiskeli sellonsoittoa Erkki Lahesmaan johdolla. Oskarin aikaisempia opettajia ovat olleet Jukka Rautasalo, Tuija Vainio ja Andrej Hongell. Hän on täydentänyt opintojaan muun muassa Marko Ylösen, Martti Rousin, Helen Lindenin ja Viviane Spanoghen mestarikursseilla. Oskari on esiintynyt Turun filharmonisen orkesterin ja Sigyn Sinfoniettan solistina. Hän on myös esiintynyt aktiivisesti kamari- ja orkesterimuusikkona niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on soittanut muun muassa Turun filharmonisessa orkesterissa, Sigyn Sinfoniettassa, Sinfoniaorkesteri Vivossa ja Tapiolan nuorissa sinfonikoissa, jonka takapultista hän katsoo muusikonuransa alkaneen. Oskari on myös kamarimusiikkiyhtye Å Ensemblen perustajajäsen.