Ars Lunga

Ars Lunga piano-sello -duon perustivat vuonna 2009 sellisti Aram Talalyan ja pianisti Juliette Vardanyan. Siitä lähtien duo on esiintynyt Armeniassa, IVY-maissa, Kauko- ja Lähi-Idässä, Euroopassa ja Iranissa osallistuen monille tunnetuille festivaaleille kuten Talalyan brothers Festival Jerevanissa (Armeniassa), Fajr festival Teheranissa (Iranissa), Moscow Autumn modernin musiikin festivaali, Contemporary Music (Ukrainassa), Martisor  (Moldovassa), Deia (Espanjassa), Minimes (Belgiassa) sekä monille muille festivaaleille.

ArsLunga
Vuonna 2012 Moskovan säveltäjäyhdistys myönsi Ars Lungalle kultamitalin ja vuonna 2015 duo sai  kultamitalin Vivacell-MTS -yhtiöltä. Monet tunnetut säveltäjät ovat omistaneet teoksiaan Ars Lunga -duolle, kuten Hooshyar Khayam (Iran), Suren Zakaryan (Armenia), Artyom Kokzhaev (Venäjä), Haig Boyadjian (USA), Jakov Jakoulov (USA), Rebecca  Ashooghian (Iran), Mikhail Kokzhaev (Armenia) jne.

Vuosien 2012-2013 aikana duo on tehnyt live-taltiointeja levyttäen kolme kokonaisuutta Robert Schumannin, Aram Hatsaturianin ja Tigran Mansurianin musiikkia sellolle ja pianolle. Duon ohjelmisto on laaja ulottuen barokkiteoksista klassismin, romantiikan ja nykypäivän musiikkiin.

Vuonna 2013 Ars Lunga sai valmiiksi laajan levytysprojektin: Armenialaisen musiikin kokoelma sellolle ja pianolle. Se sisältää armenialaisten säveltäjien musiikkia 1900-luvulta aina nykypäivään saakka. Kokoelma sisältää 12 cd-levyä ja 60 sävellystä. Tämä kokoelma on saatavilla ympäri maailmaa suurissa yliopistokirjastoissa USA:ssa, Venäjällä, EU-maissa, Kanadassa, Lähi- ja Kauko-idän maissa, USA:n Kongressin kirjastossa sekä eurooppalaisilla yleisradioasemilla ja IVY maiden Säveltäjäyhdistyksillä.

Tällä hetkellä Ars Lunga työskentelee Armenialaisten triojen kokoelmalevytyksen parissa. Projektissa on mukana useita armenialaisia viulisteja.