Senja Peltokangas

Senja Peltokangas är en flöjtist från Esbo. Hon genomför sin masterexamen vid Sibelius-Akademin i Yuki Koyamas klass och kommer att ta examen vid årets slut. Innan hon började sin masterutbildning var hon utbytesstudent i Berlin och tog sin kandidatexamen år 2022. Under den tiden var Petri Alanko hennes lärare. Under sina studier har Senja aktivt deltagit i mästarkurser som Crusell-festivalen och Voksenåsen-kursen i Norge och spelat mycket i olika finska orkestrar, till exempel Helsingfors stadsorkester, Tapiola Sinfonietta och Oulu Sinfonia. Hon siktar på att bli orkestermusiker och är entusiastisk över att spela kammarmusik i olika ensembler.

Sommarens höjdpunkter inkluderar Nagu kammarmusikdagar, en mästarkurs i Tyskland, Luosto soi -festivalen, ett ungdomsorkesterprojekt i Stockholm (New Generation Symphony Orchestra) och att bara njuta av en avkopplande semester med att äta glass, njuta av naturen och stanna upp i stunden.

Senjas studier har stöttats av bland andra Finska kulturfonden, Martin Wegelius minnesstiftelse och Sibelius-Akademins stödstiftelse.