Senja Peltokangas

Senja Peltokangas on Espoosta lähtöisin oleva huilisti. Hän suorittaa maisteritutkintoaan Sibelius-Akatemiassa Yuki Koyaman luokalla ja valmistuu vuoden loppuun mennessä. Ennen maisteria hän kävi vaihdossa Berliinissä ja sai kandidaatin paperit vuonna 2022. Petri Alanko toimi sen aikana hänen opettajanaan. Senja on opintojensa aikana aktiivisesti osallistunut mestarikursseille kuten Crusell-festivaaleille ja Norjan Voksenåsen-kurssille ja soittanut laajasti Suomen orkestereiden riveissä esimerkiksi Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfonietan ja Oulu Sinfonian. Hän tähtääkin orkesterimuusikoksi ja on innokas soittamaan kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.

 

Kesän kohokohtia ovat nämä Nauvon kamarimusiikkipäivät, mestarikurssi Saksassa, Luosto soi -festivaali, nuoriso-orkesteri -projekti Tukholmassa (New Generation Symphony Orchestra) ja ihan vain rento lomailu kuten jäätelön syöminen, luonnosta nauttiminen ja hetkeen pysähtyminen.

 

Senjan opintoja on tukenut mm. Suomen kulttuurirahasto, Martin Wegeliuksen muistosäätiö ja Sibelius-Akatemian tukisäätiö.