CV – Laura Vikman

Laura VikmanLaura Vikman esiintyy solistina ja kamarimuusikkona ja on Tempera jousikvartetin primas. Lisäksi hän on toiminut mm. Helsingin Barokkiorkesterin ja Suomalaisen barokkiorkesterin konserttimestarina. Vuodesta 2007 lähtien hän on opettanut Sibelius-Akatemiassa.

Vikman tuli toiseksi mm. Kuopion viulukilpailussa vuonna 2000, kansainvälisessä J. S. Bach-viulukilpailussa Leipzigissä (ensimmäistä palkintoa ei myönnetty), kansainvälisessä Vittorio Gui -kamarimusiikkikilpailussa (ensimmäistä palkintoa ei myönnetty) duona pianisti Marianna Shirinyanin kanssa sekä kansainvälisessä Beethoven-viulukilpailussa.

Vikman aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana Käpylän Musiikkiopistossa Marja Olamaan oppilaana. Myöhemmin hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Päivyt Rajamäen ja Tuomas Haapasen johdolla sekä soittanut barokkiviulua Kreeta-Maria Kentalan kanssa. Vuoden 1997–98 hän opiskeli Wienin korkeakoulussa M. Frischenschlagerin johdolla ja vuosina 1998–2001 Kölnin musiikkikorkeakoulussa Mihaela Martinin johdolla. Vikman on täydentänyt opintojaan mestarikursseilla mm. Pinchas Zukermanin ja Shmuel Ashkenasyn oppilaana.

Vikman on tehnyt äänityksiä Yleisradiolle sekä levyttänyt Tempera-kvartetin kanssa Sibeliuksen jousikvartettotuotannon Bis-levymerkille ja Nordgrenin kaksi jousikvartettoa Alba Recordsille.

Vikman soittaa Suomen Kulttuurirahaston A. Guarneri -viulua vuodelta 1680.