Abel Puustinen

Vastikään rovaniemeläistynyt Lapin kamariorkesterin 1. konserttimestari ja näin ollen viulisti Abel Puustinen ei kaihda ehittäytyä internetin syövereihin löytääkseen klassisen musiikin teosaarteita bittiviidakosta. Tämän harrastuksen ohella Puustinen on aktiivinen kamari- ja orkesterimuusikko. Hän on ollut viime vuosina kysytty liideri soittaen muun muassa Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa ja Turun filharmonisessa orkesterissa.

Kamarimuusikkona intohimoinen Puustinen on esiintynyt lukuisilla ikimuistoisilla festivaaleilla Suomen rajojen sisä- ja ulkopuolella inspiroivien kollegoiden kanssa. Freelance-elämän ja opiskelun välillä tasapainotteleva Puustinen on myös esiintynyt maamme merkittävien orkestereiden solistina viimeisimpänä Lapin kamariorkesteri, Jyväskylä Sinfonia ja Kuopion kaupunginorkesteri.

Suurta iloa ja ylpeyttä Puustisen taiteelliseen työskentelyyn tuo myös Suomen Kulttuurirahaston ystävällisesti lainaama Giovanni Battista Guadagnini -viulu. Suomen Kulttuurirahasto ja Wihurin rahasto ovat tukeneet hänen taiteellista matkaansa kohti syvempää viisautta ja ymmärtääkseen maantieteellisten sointujen todelliset erot.