Oona Koivukangas

Oona Koivukangas (s. 2003) aloitti sellonsoiton opiskelun 6 -vuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa Marion Göbelin johdolla. Vuonna 2017 Oona siirtyi Tuomas Lehdon oppilaaksi. Vuodesta 2018 alkaen hän on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa opettajanaan Tuomas Lehto. Syksyllä 2019 Oonalle myönnettiin opiskelupaikka myös Selloakatemiaan, jossa vakituisina opettajina toimivat Tuomas Ylinen ja Tuomas Lehto.

Hän on osallistunut mm. Marko Ylösen ja Andreas Brantelidin mestarikursseille. Kamarimusiikkiopetusta Oona on saanut mm. Marko Ylöseltä, Kreeta-Maria Kentalalta, Petri Aarniolta ja Martti Rautiolta.

Oona on esiintynyt Helsingin kaupunginorkesterin Juniorikonsertin solistina Anna-Maria Helsingin johdolla ja Länsi-Helsingin musiikkiopiston kamariorkesterin solistina.Oona on myös aktiivinen kamarimuusikko. Hän soittaa ystäviensä kanssa perustetussa ILOA-jousikvartetissa selloa. ILOA-kvartetti on suorittanut mestarikursseja mm. Levon Chilingirianin johdolla, ja he ovat konsertoineet yhdessä Uusi Helsinki -kvartetin kanssa.

Syksyllä 2019 Oona voitti jaetun 1. palkinnon Salon kansallisissa sellokilpailuissa 14-18 -vuotiaiden sarjassa. 

Oona soittaa englantilaista Kennedy-selloa vuodelta 1790