Adrian Ibañez-Resjan

Adrian Ibañez-Resjan syntyi 1997 Turussa venäläis-espanjalaiseen muusikkoperheeseen. Hän aloitti viulunsoiton kolmevuotiaana isoisänsä Araik Resjanin opastuksella. Ibañez-Resjan on opiskellut Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla Réka Szilvayn ja Laura Vikmanin johdolla ja mestarikursseilla häntä ovat ohjanneet mm. Ana Chumachenko, Elina Vähälä, Zakhar Bron ja Miriam Fried.

 

Ibañez-Resjan on debytoinut jo neljävuotiaana Turun ja Mäntän musiikkijuhlilla ja on esiintynyt mm. Turun Filharmonisen orkesterin, Jyväskylä Sinfoniettan ja Vivo-orkesterin solistina. Hän on saanut erikoispalkinnon Oistrakh-kilpailussa Moskovassa vuonna 2006 ja toisen palkinnon Bukarestin kansainvälisessä viulukilpailussa 2007. Ibañez-Resjan voitti Jyväskylän viulukilpailun A-sarjan vuonna 2009 ja B-sarjan vuonna 2012. Hän sai ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Grand Prize Virtuoso -kilpailussa 2015 sekä Kuopion viulukilpailussa 2020.

 

Adrian on ollut nuorena taiteilijana Menuhin-festivaalilla 2016 sekä Kuhmon Kamarimusiikkifestivaalilla 2016-2019. Hän on ollut myös Gustav Mahler Jugendorchesterin jäsenenä kiertueella vuonna 2019.

Adtian on opiskellut Münchenin Musiikkikorkeakoulussa Christoph Poppenin ja Lena Neudauerin johdolla. Sibelius-Akatemialla häntä opettaa Päivyt Meller.