Essi Höglund

Kotkalaislähtöinen Essi Höglund (s.1997) on aktiivinen nuori viulisti, joka on jo ehtinyt kartoittaa konserttisalitarjontaa laajalti niin Suomessa kuin ulkomailla. Solistina hän on soittanut mm. Radion Sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Orchestra Royal de Chambre de Wallonien, Kymi Sinfoniettan, Kuopion kaupunginorkesterin ja Joensuun kaupunginorkesterin kanssa. Kamarimuusikkona häntä on kuultu mm. Crusell -viikolla, Helsinki Chamber Music – festivaalilla (Nuori taiteilija 2018), Encuentro de Santanderissa, Nauvon- ja Enontekiön musiikkipäivillä sekä Kamarikesä-, Allegro Vivo- ja Nordischer Klang – festivaaleilla. Hän keikkailee konserttimestari- ja äänenjohtajatehtävissä Suomen kärkiorkestereissa. 

 

Höglundin pitkäaikaisimmat opettajat ovat olleet Kotkan-seudun musiikkiopistossa Merle Kaadu ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Réka Szilvay. Opiskelijavaidossa Wienissä opettajana toimi Gerhard Schulz (Alban Berg – kvartetti), sittemmin Sibelius-Akatemiassa Tero Latvala ja yksityisesti Paavo Pohjola. Höglund kuului Suomen kulttuurirahaston rahoittamaan Viuluakatemiaan. Mestarikurssiopettajista mainittakoon Zakhar Bron, Ilya Grubert, Johannes Meissl, Pinchas Zukerman, Mi-Kyung Lee ja Ana Chumachenko.

 

 Höglund on tehnyt yhteistyötä mm. Andrea Lieberknechtin, Augustin Dumayn ja Gregor Horschin kanssa. Mm. Itävallan tärkein klassisen musiikin radiokanava Ö1 on tallentanut hänen soittoaan. Kilpailumenestystä hän on kerännyt sekä kotimaisista että ulkomaisista kilpailuista, Young Musician -kilpailusta Tallinnasta ja Jyväskylän viulukilpailusta. Pianisti Esa Ylösen kanssa hän on pitänyt useita resitaaleja Suomessa ja Saksassa. 

 

Essi Höglundia ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto, Pro Musica – säätiö, Wegelius -säätiö ja Suomen Säveltaiteen tukisäätiö. Hän soittaa Sibelius Akatemian omistamaa Stradivarius -viulua.