Janne Malmivaara

janne-malmivaara-724x1024Janne Malmivaara kuuluu maamme eturivin viulisteihin ja viulupedagogeihin. Hän on monipuolinen muusikko, joka esiintyy säännöllisesti niin kamarimuusikkona kuin solistinakin; hän on esiintynyt mm. Turun musiikkijuhlilla, Kaakon kamarimusiikkifestivaaleilla, Nauvon musiikkipäivillä, Nurmeksen nuori musiikki- festivaaleilla ja Lemin musiikkipäivillä. Hän on soittanut mm. Turun filharmonisen orkesterin, RSO:n ja Seinäjoen kaupunginorkesterin solistina.
Malmivaara on toiminut lehtorina Ammattikorkeakoulu Metropoliassa 2003-2006 ja Sibelius- Akatemiassa 2006-2011, missä hän toimii edelleen tuntiopettajana. Turun konservatorion viulunsoiton yliopettajana hän on ollut vuodesta 2010. Vuodesta 2015 Malmivaara aloitti Helsingin konservatorion viulunsoiton lehtorina.
Janne Malmivaara on opiskellut Itä-Helsingin musiikkiopistossa Tina Suomelan, Tanskan Kuninkaallisessa konservatoriossa prof. Milan Vitekin, Sibelius- Akatemiassa prof. Tuomas Haapasen ja Rotterdamin konservatoriossa prof. Ilja Grubertin johdolla. Lisäksi hän on opiskellut 1988-1992 Kuhmon viulukoulussa, jossa opettajina toimivat Pavel Vernikov, Zinaida Gilels ja Ilja Grubert.

Malmivaara perusti yhdessä Elina Vähälän kanssa Viuluakatemian Suomen Kulttuurirahaston tuella. Suomalaisille lahjakkaille viulisteille tarkoitettu lisäkoulutus käynnistettiin vuonna 2009. Nykyään Viuluakatemia toimii Porvoossa.