CV – Aurora Marthens

Aurora Marthens aloitti klassisen laulun opinnot vuonna 2007 Tanja Kauppinen-Savijoen johdolla. Vuonna 2009 hän jatkoi Marjut Hannulan opissa ja sittemmin myös Riikka Hakolan kanssa. Laulun ammatilliset opinnot Marthens aloitti Turun konservatoriolla Jouni Kuorikosken johdolla syksyllä 2013. Syksystä 2015 lähtien hän on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Outi Kähkösen ja Sirkka Parviaisen oppilaana.

Marthens on esiintynyt jo useiden kuorojen ja orkesterien laulaen solistiosuuksia muun muassa Vivaldin Gloriassa vuonna 2009, Pergolesin Stabat Materissa ja Mozartin C-molli messussa vuonna 2013 sekä esiintynyt Turun filharmonisen orkesterin Nuorten solistien konsertissa keväällä 2014. Samana keväänä hän esiintyi myös New Yorkissa Carnegie Hallin järjestämässä Young Talents -konsertissa, jossa hänen tulkintansa Mozartin aariasla ”Deh vieni, non tardar” sai kiitettävän vastaanoton.

Aurora Marthens on menestynyt myös kilpailuissa. Syksyllä 2015 hän voitti ensimmäisen palkinnon valtakunnallisen Helsinki-Lied kilpailun nuorten sarjassa yhdessä pianisti Elias Miettisen kanssa, ja kesällä 2017 hän voitti ensimmäisen palkinnon Savonlinnan oopperajuhlien järjestämässä arvostetussa Timo Mustakallio -laulukilpailussa.

Kesällä 2018 hän esiintyi Urkuyö ja Aaria- festivaalilla  G. Rossinin Stabat Mater- teoksen laulusolistina Klaus Mäkelän johdolla.