CV – Riina Piirilä

Riina Piirilä (s. 1995) opiskelee tällä hetkellä Norjan valtiollisessa musiikkikorkeakoulussaprofessori Lars Anders Tomterin luokalla. Aiemmin Piirilä on opiskellut Sibelius-akatemiassa AtteKilpeläisen ja Lilli Maijalan johdolla, Sibelius-akatemian nuorisokoulutuksessa Helge Valtosen luokalla sekä Nurmijärven musiikkiopistossa Taina Evijärven oppilaana. Mestarikursseilla tärkeitä opettajia ovat olleet mm. Bruno Giuranna, Rainer Moog ja Hartmut Rohde.

Piirilä on aktiivinen kamarimuusikko, ja Borea-kvartettinsa kanssa hän on konsertoinut lukuisilla suomalaisilla festivaaleilla, mm. Kauniaisten, Mäntän ja Korsholman musiikkijuhlilla. Lisäksi Riina on esiintynyt kamarimuusikkona mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Helsingin juhlaviikoilla ja Rusk-festivaalilla.

Piirilä palkittiin vuoden 2017 Tampereen alttoviulukilpailun finalistina, ja hän on toiminut avustajana Radion sinfoniaorkesterissa. Riinan opintoja ovat tukeneet mm. Suomen kulttuurirahasto ja Pro Musica -säätiö. Piirilällä on tällä hetkellä käytössään OP Ryhmän taidesäätiön lainaama Joannes Florenus Guidantus -alttoviulu vuodelta 1737.