CV – Tomi Satomaa

Tomi Satomaa on yksi ikäpolvensa merkittävimpiä ja monipuolisimpia urkureita ja kirkkomuusikkoja Suomessa. Hän työskentelee tällä hetkellä aktiivisesti konsertoivana urkurina, kanttorina, kuoronjohtajana, urkupedagogina sekä Organum-seuran puheenjohtajana. Konsertit ovat vieneet Tomi Satomaata keskeisille suomalaisille urkufestivaaleille ja urkusolistina hän on esiintynyt myös useissa Keski-Euroopan maissa ja Venäjällä. Tomi Satomaan debyyttilevy Ramus virens olivarum (ALBA) ilmestyi syksyllä 2016. Lisäksi hän on tallentanut soittoaan YLEn kantanauhoituksin. Pääosin Satomaan ohjelmisto on viime aikoina koostunut barokin ajan musiikista sekä 1900- ja 2000 –luvun musiikista. Hän on muun muassa kantaesittänyt Olli Kortekankaan ja Kari Tikan musiikkia.

Urkupedagogina Tomi Satomaa on ensimmäisten joukossa kehittänyt varhaisiän urkupedagogiikkaa Suomessa. Lisäksi hän on luennoinut urkupedagogiikasta useissa yhteyksissä, muun muassa Sibelius-Akatemiassa. Tähän liittyviä julkaisuja tullaan julkaisemaan lähivuosina useampia.

Perustamaansa Paraisten Vokaaliyhtyettä Tomi Satomaa on johtanut vuodesta 2011. Kuoro on noussut lyhyessä ajassa korkeatasoiseksi kamarikuoroksi. Se on esittänyt musiikkia 1500-luvulta nykypäivään. Pääosin kuoron ohjelmistossa on ollut keskisuuria kirkkomusiikkiteoksia, sveltäjinä esimerkiksi J.S.Bach, D. Buxtehude, H. Schütz ja A. Pärt.

Valmiudet työllensä Tomi Satomaa on saanut Espoon musiikkiopistosta, Candomino-kuorosta ja Sibelius-Akatemiasta. Tärkeimpinä opettajinaan uran varrella hänellä on ollut isänsä Tauno Satomaa sekä Kari Jussila. www.tomisatomaa.fi